Over

 

Martijn_Foto;Laurien-Riha HR-3773
foto: Laurien Riha

 

Welkom op mijn site!

Ik ben Martijn de Rijk (1977). In 2001 studeerde ik als acteur af aan de Toneelacademie Maastricht. Naast het spelen ben ik daar ook begonnen met toneelschrijven. In de periode 2001-2008 was ik als acteur vast verbonden aan het Noord Nederlands Toneel onder artistieke leiding van schrijver en regisseur Koos Terpstra. Daarnaast schreef ik theaterteksten die o.a. bij Bellevue Lunchtheater, Het Syndicaat, Oerol en op  theaterfestival de Parade in productie zijn genomen.

Na 2008 vervolgde ik mijn loopbaan als freelanceacteur bij o.a. Toneelgroep Amsterdam, Mighty Society, NNT, Amsterdamse Bostheater, Likeminds en TG Suburbia. Daarnaast begon ik – om mijn schrijverschap te verbreden en te verdiepen – in 2009 aan een deeltijdstudie Wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam, waar ik in 2013 mijn mastergraad behaalde.

Sindsdien werk ik als schrijver, regisseur en docent op het snijvlak van theater & kunst, filosofie en samenleving. Daarnaast is acteren nog steeds een belangrijk bestanddeel van mijn theaterpraktijk; hoofdzakelijk in het theater, maar ook met enige regelmaat in film- en televisieproducties. Sinds mijn filosofiestudie werk ik tevens als docent op verschillende kunsthogescholen en bij The School of Life.