Reinventing Daily Life – Sandberg Instituut

35533270_10212101433796063_4439053896773533696_n

Reinventing Daily Life was een tijdelijke, eenmalige onderzoeksmaster van het Sandberg Instituut onder artistieke leiding van theatermaker Thomas Spijkerman, waar ik twee jaar lang heb gewerkt als tutor theorie.

Het idee voor deze master ontstond vanuit de observatie dat de kloof tussen het dagelijks leven en de kunsten in de afgelopen decennia alsmaar groter is geworden. Dit roept vragen op over de romantische notie van de kunstenaar als autonoom en uniek beginpunt van een kunstwerk. Waar het romantische ideaal zich vooral richt op het esthetische eindresultaat, vertrokken wij vanuit de overtuiging dat kunst veel meer vermag; vooral daar waar het gaat om het creëren van verbindingen tussen kunstenaar, toeschouwer en de gemeenschap en omgeving waarin het kunstwerk tot stand komt.

Van 2016 tot 2018 beoogde Reinventing Daily Life een laboratorium te zijn waar een multidisciplinaire groep kunstenaars de mogelijkheden onderzocht om fantasie en creativiteit in het dagelijks leven te implementeren en zodanig alternatieven te scheppen voor ‘het normale’ en bij te dragen aan een nieuwe status quo.

Tutoren:
Mathijs Bosman, Lucas de Man (Stichting Nieuwe Helden), Martijn de Rijk, Paul Koek (T.I.M.E.), Anneke Jansen (VondelCS), Nastaran Razawi Khorasani & Davy Pieters (KOBE Collectief), Maarten Gulickx, Henriette Olland, Tess Broekmans (Urhahn), Suze Milius

Link naar website Reinventing Daily Life

Mister Motley over de RDL Graduation Show

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s