Publicatie Reinventing Daily Life (Sandberg Instituut)

Reinventing-Daily-Life_COVER-copy-600x878.png

Reinventing Daily Life (Sternberg Press, 2019)
Bezit kunst de kracht om in het alledaagse leven structurele en betekenisvolle veranderingen teweeg te brengen? Hoe kunnen we onze dagelijkse realiteit injecteren met de vervreemdende, verbindende en reflectieve kwaliteiten van theater, performance- en beeldende kunst? Vanuit het verlangen van kunstenaars om aan de institutionele ruimte te ontsnappen, onderzocht de tijdelijke master Reinventing Daily Life (Sandberg Instituut) de implicaties, mogelijkheden en grenzen van het dagelijks leven als inspiratiebron, presentatieplek en primair materiaal. Met deze publicatie markeren we de afronding en distillatie van deze zoektocht. Aan de hand van een kritisch essay, een correspondentie met verwante geesten uit het veld en visuele impressies van het werk van alumni reflecteert deze publicatie op de mogelijkheden om kunst en leven, fictie en werkelijkheid met elkaar te vermengen én op het belang van dit proces voor de toekomst van artistieke praktijken.

Redactie: Martijn de Rijk, Thomas Spijkerman
Tekstbijdragen: Heske ten Cate, Lara Staal, Lucas de Man, Thomas Spijkerman & Martijn de Rijk
Vormgeving: Juliette Lizotte
Uitgave: Sandberg Press, Berlin & Sandberg Instituut, Amsterdam

Het boek is voor €15,- verkrijgbaar via: https://www.sternberg-press.com/product/reinventing-daily-life/

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s